0541 - 661 227

Verplichte certificering voor installeren cv-ketels

Gepost op: 06-06-2019

De aanleiding voor de verplichte certificering zijn de hoge cijfers inzake het aantal ongevallen met cv-ketels. De wettelijke certificering is een grote stap voor veel bedrijven, maar vooral een grote stap richting minder slachtoffers. 

De Tweede Kamer heeft ingestemd voor het verplicht certificeren, wat betekent dat de wetswijziging per januari 2020 in zal gaan. De cv-installateur heeft een jaar om zich te certificeren, en de eisen hiervoor zijn recent bekend gemaakt. Wonen en werken zal door deze wetswijziging veiliger worden. Op lange termijn houdt dit in dat de Woningwet ook gewijzigd zal worden. 

Het doel is het aantal ongevallen met gastoestellen en slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging te verminderen. Door het kaf van het koren te scheiden hebben consumenten de zekerheid dat zij een vakbekwame cv-installateur aannemen. De juiste informatie over installateurs zullen zij gaan vinden op een website van de overheid.  

Veiligheid krijgt aandacht, daar zetten wij ons altijd voor in. Wij zijn voor deze verplichte certificering, ondanks dat dit tijd én geld gaat kosten. De wettelijke verankering van vakmanschap en kwaliteit zal de installatiebranche naar een hoger niveau tillen. Daar worden we alleen maar veiliger en beter van. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, gewoon met aandacht! 

Terug naar nieuws
Deel dit bericht