0541 - 661 227

Van cv-ketel naar warmtepomp

Gepost op: 18-07-2018

Het grotendeel van de Nederlanders, twee-derde, is nog niet van plan om over te stappen naar een duurzame oplossing voor de cv-ketel. Dit meldt Vereniging Eigen Huis op basis van eigen onderzoek. Tegelijkertijd is er een eerste belangrijke stap richting duurzame energie per 1 juli in werking gesteld. Nieuwbouwprojecten waarvan de omgevingsvergunning na 1 juli 2018 worden aangevraagd, krijgen geen aansluiting meer op het aardgasnetwerk. Dit houdt in dat er gekeken moet worden naar duurzame alternatieven. Een oplossing hiervoor is de warmtepomp.

Helaas vinden Nederlanders de duurzame mogelijkheid vaak te duur en zien zij problemen door gecompliceerde techniek en aanpassingen in en rond om het huis. Daarbij is er nog weinig begrip voor het verplicht stellen van duurzame alternatieven. Overigens wordt de warmtepomp nog te weinig aangeraden als goed alternatief voor een cv-ketel door installatiebedrijven. Dat veel Nederlanders het in huis nemen van een warmtepomp vaak te duur vinden, is in principe logisch, maar er is een mogelijkheid voor subsidie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. Door de subsidieregeling wordt duurzaam wonen nog aantrekkelijker.

Voordelen warmtepomp
– milieuvriendelijk
– mogelijkheid tot verwarmen & verkoelen
– mogelijk voor vloer-, plafond-, en muurverwarming
– lange levensduur
– onderhoudsvriendelijk
– besparing energiekosten

Wij denken graag mee in duurzame energie, en zijn dan ook voorstander van de waterpomp. Wij hebben alle benodigde ervaring voor het plaatsen van warmtepompen in nieuwbouw woningen. Wij adviseren graag over de mogelijkheden! Neem contact met ons op via: 0541 – 661 227 of info@vasterink.nl

Bron

Terug naar nieuws
Deel dit bericht