0541 - 661 227

De WTW installatie, iets voor jou?

Gepost op: 03-05-2019

WTW staat voor Warmte Terug Winnen. Een van de duurzame opties om energie te besparen. Deze installaties zijn er voor lucht, en voor water. 

Hoe werkt de WTW installatie?

Lucht

In het kort: afgevoerde, warme lucht wordt gebruikt om niet-opgewarmde lucht op te warmen. 

Dit gebeurt middels een ventilatiesysteem, bestaande uit een ventilator, inblaasopeningen en afzuigpunten. De verwarmde binnenlucht uit huis gaat terug naar de WTW installatie, verwarmd hier de frisse buitenlucht en wordt afgevoerd naar buiten. 

Zo heb je continue de warmte van de binnenlucht, en de frisheid van de buitenlucht. Hierdoor heb je minder energie nodig, omdat je de warme lucht hergebruikt. En dat scheelt weer in de energierekening. 

De WTW installatie biedt een extra voordeel voor goed geïsoleerde huizen. Door de isolatie beweegt de lucht minder in huis, en komt er minder frisse lucht binnen. Door de WTW installatie, wordt je huis alsnog voorzien van frisse lucht. 

Water

Een soort gelijke installatie bestaat er voor water. De warmte uit wegstromend water wordt gebruikt om koud water op te warmen. 

Het water stroomt in aparte leidingen langs elkaar heen. Het voordeel is dat de ketel minder hard zal stoken, omdat het water al grotendeels voorverwarmd is door het wegstromende water. 

 

Ben je bereid energiezuinig te gaan wonen, en om daar een investering voor te doen? Dan is een WTW installatie wellicht wat voor jou. Wij adviseren je graag bij je keuze!

Terug naar nieuws
Deel dit bericht