0541 - 661 227

5 tips voor een duurzamer leven

Gepost op: 29-03-2019

Duurzame energie wordt opgewekt uit bronnen die niet op kunnen raken, zoals zonne-energie, windenergie en aardwarmte. Wij denken graag mee met het milieu en bieden onze klanten dan ook altijd verschillende mogelijkheden aan. Wat dacht je van zonnepanelen, of een warmtepomp? Met groene energie denken we mee aan de toekomst en alle generaties die nog na ons komen.

Zonnepanelen of een warmtepomp zijn grote investeringen, ondanks dat er subsidies zijn die je hiermee ondersteunen. We kunnen altijd samen kijken naar de beste optie voor jou! Maar wat kun je in de tussentijd doen? Kun jij jouw energiehuishouding verduurzamen? Wij hebben wat tips voor je om jouw steentje bij te dragen aan de toekomst!

Tip 1

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zet je apparaten uit in plaats van op stand-by. En trek zelfs de stekkers eruit indien mogelijk. Het lijkt nutteloos, maar energie besparen, is ook geld besparen.

Tip 2

Vervang je lampen voor duurzame LED verlichting. En doe de lampen uit wanneer je vertrekt.

Tip 3

Isoleren! Naast enkel glas vervangen voor dubbelglas, kun je het tochten ook inperken door kieren dicht te maken. Doe dit bijvoorbeeld met tochtstrips, en sluit ramen en deuren zorgvuldig.

Tip 4

Het is voorjaar, het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Beperk je energieverbruik door je wasdroger links te laten staan en je was vaker buiten te laten drogen.

Tip 5

Is het echt nodig om de verwarming op 21°C te zetten? Of is 20°C ook wel voldoende, of 19°C? Probeer het eens en bekijk of dit voor jou een geschikte mogelijkheid tot besparen is.

Makkelijk toe te passen tips, waar je hopelijk wat mee kunt én gaat doen. Met een blik op de toekomst en alle kleine beetjes die helpen!

Terug naar nieuws
Deel dit bericht